Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2011 09:54 - Най-добрите перачи на пари съществували до сега
Автор: sevdabg Категория: Бизнес   
Прочетен: 7771 Коментари: 11 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Най-фрапиращото в този списък на перачи на пари е, че въпреки че са изпрали над 50 милиарда долара те взети заедно не са лежали дори и година в някой затвор за тези си престъпления. Въпреки престъпленията си в огромни парични размери почти никой от тях не е осъден за тях.

Семьон Юдкович Могилевич

Той е роден в Украйна и се смята от американските федерални за „шеф на шефовете“ на повечето престъпни руски синдикати в целия свят. Прякорът му е „Умният Дон“, заради неговата бизнес проницателност и също така „най-опасният мафиот в света“. Могилевич е арестуван в Москва през 2008 година по съмнения за данъчна измама, но е освободен след по-малко от година. Министерството на вътрешните работи на Русия смята, че обвиненията срещу него „не са от особено тежък характер“ докато за ФБР той е в топ 10 най-търсени личности. Предполага се, че сумата, която е изпрал надвишава един милиард долара. 

Ал Капоне

 Белязаният е може би най-известният гангстер в света. Той създава организирана престъпна група през 1920 година в САЩ по време на сухия режим. Нелегалните му приходи тогава са в размер на 100 милиона долара годишно, които той изпира чрез други легални бизнеси. Сигурно ви е известно, че затварянето му в Алкатраз през 1930 година не е за пране на пари, контрабанда, или престъпления като хазарт и проституция, а е признат за виновен за укриване на данъци. В крайна сметка изпраните пари се изчисляват на около един милиард долара, но не е лежал за изпиране на пари, а за укрити данъци, като присъдата му е била 7 години лишаване от свобода.

Майер Лански

 Той е признат за баща на модерният начин за пране на пари. През 1930 година той е първият използвал Карибите, за да скрие пари придобити по престъпен начин, които били изпрани чрез казина в Лас Вегас. Лански преминава в Куба, където ръководи хазартния си бизнес и през живота си е имал множество банкови сметки с милиони долари в Швейцария, Хонг Конг, Израел и в цяла Южна Америка. Бил е много гъвкав и добър експлоататор на правителства и хора на ключови позиции в тях, като го е използвал и обвинения срещу него не са повдигнати никога. Смята се, че е изпрал около един милиард долара.







Гласувай:
28



1. sande - А в България кои са най-голямите перачи на пари?
20.03.2011 10:15
В Пастух зная кой е.
Това е Петра, жената на моя приятел Петър.
Вече е изпрала 50 /петдесет/ лева. Той, Петър, има лошия навик да носи в дънките си по 5 - 10 лева, рядко повече и жена му редовно изпира останалите банкноти в джобовете. Така ги препира, че повече за нищо не стават.

Затова съм измислил скороговорка:

Петра пари пере, пари пере Петра.
По три пъти препира. Пери пари Петро.
По три пъти ги препирай, на Петър парите
пери, пери пари Петро, не се препирай!
цитирай
2. sevdabg - Уфатна булка Санде !!!
20.03.2011 10:33
Има потенциял да се пробва и при големите...
Но й трябват още малко тренировки май?
Да стават за определени неща - все пак :))))))))))))))))))))))))

Разсмя ме !
Усмихната неделя и на теб !!!
Въпреки новините по всички медии и целия нет ...
цитирай
3. ketcakuatl - КОИ СА ДРУГИТЕ?
20.03.2011 11:03
И какво точно е пране на пари. Щото, ето Санде даде и друго определение. В общи линии знам че това е легализиране на пари от престъпна дейност. Нали така! Но ми идват и по-широки идеи. Например ,,масовата приватизация"у нас какво беше? Ми нито беше масова, нито приватизация в истинския смисъл на понятието. В целия източен блок, и най-много в Русия, едни пари, и то много, се въртяха насам-натам докато не се изнесат. Роман Абрамович пере ли пари? Щото той другите си ги слага в малкото джобче тогава. Мулти националните компании перат ли пари? Щото тогава слагат Абрамович в малкото си джобче. Щатите перат ли пари с тези нямащи покритие петродолари и космическия си вътрешен дълг. Щото тогава слагат мултинационалните компании в малкото си джобче. Какво е наистина ,,да переш пари"? Щото всички се правят на Сандевата Петра...
цитирай
4. bizcocho - Поне едно кафе да бяха почерпили, ...
20.03.2011 14:30
Поне едно кафе да бяха почерпили, ама...ей, стиснат народ :)))
цитирай
5. sparotok - Медоф
20.03.2011 18:52
Тия горе са класика, но Бърнард Медоф успя да скатае петдесет милиарда долара!

The fallout from a stunning $50 billion swindle - allegedly engineered by Bernard Madoff - is turning into a global pandemic.
http://www.nypost.com/p/news/international/item_kDSpsEgttg0dxYVSWHwGvO



цитирай
6. hristo27 - От 30 милиарда т. н. "прива...
21.03.2011 09:26
От 30 милиарда т.н. "приватизация" в България от началото на т.н. "демокрация" 27 млиарда са се изпарили.
Следва въпрос: Липсата на огромни суми пране на пари ли е?
цитирай
7. sevdabg - Защото модерирах анонимните мнения докато ме нямаше
21.03.2011 17:10
А вие Приятели - знаете защо ги модерирах :))))
Но..
Ето един страхотен коментар :

По повод последния ти пост, виж в гугъл, за картела, Норте дел вале, Меделин и Кали са като детски групи, в сравнение с него. Шефа им Диего Монтоя, беше един от най издирваните престъпници в списъка на FBI, след Бин Ладен, за главата му, така да се каже, беше обявена награда от 5 милиона долара, за Бин Ладен е 25 милиона, та той беше втори, FBI си имат списък с най издирваните престъпници в света, има го някъде в нета, там пише кой какъв е и каква е наградата за главата му, малко кофти израз но е факт, всяка информация, стига да е достоверна и да помогне за залавянето на някой от списъка се заплаща, този Диего Монтоя го хванаха и се надявам да му дадат смъртна присъда в Америка, защото, ще го екстрадират там, дори вече е екстрадиран сигурно.
Този човек е ръководел бизнес за милиарди и това му е първото и последното залавяне, надявам се. Дано никога не излезе от затвора. Не знам защо, ти ги пиша тези работи, просто да знаеш, че ако са искали, отдавна са щели да го хванат, но Америка са нямали интерес от това, защото някъде съм чувал, че когато искат да си оправят малко икономиката, ей така, просто да налеят малко свежи пари, са внасяли по 20-30 тона кокаин и закърпвали по някоя дупка в бюджета си. Защото в Америка официално има към десет милиона зависими наркомани на крек ( кокаин на пушене) на един такъв наркоман, му трябва минимум 1 грам на ден, сметни сама, за какво става дума.
Мисълта ми беше, че не са помирисвали затвор, както казваш в поста ти, защото, никой не е имал интерес в даденият момент, дадения човек да влиза в затвора, разбираш ме.
На всякъде по света тези, големите престъпници ги пази държавата, както знаеш предполагам, но за радост до един момент, темата е много дълга и много тъпа, а аз се отплеснах:)
цитирай
8. sevdabg - Благодаря на всички за коментарите !!!!!!!!!!!!!
21.03.2011 17:13
Ще има 2-ра част.. - от мен
И май - 3 -та и 4-та -
във връзка с вашите допълнения :))))

Приятна вечер на всички !!!
цитирай
9. sevdabg - Към коментар 7..
22.03.2011 09:10
Колумбийските власти иззеха 54 млн. долара в брой и в златни кюлчета, открити при серия полицейски акции срещу най -големия наркокартел в Колумбия - Норте дел Вале, който по данни на Вашингтон е внесъл в САЩ над 500 тона кокаин, съобщава БиБиСи.
19 млн. долара са открити във вакуумиран опакован пакет, скрит зад лъжлива стена в град Кали. Другите три пакета са били намерени по-рано тази седмица в предградия на град Кали. Колумбийският президентът Алваро Урибе поздрави полицията за „голямото постижение".
„Това е крачка напред в премахването на престъпните групировки, на наркотрафикантите и на корупцията в Колумбия ," подчерта Урибе.

По време на акциите си колумбийските полицаи са били подпомагани от представители на американската служба за борба с наркотиците. От полицията в Богота уточняват, че акцията им е била предприета след получаване на секретна информация от човек, имащ пряк достъп до Норте дел Вале.
Наблюдатели коментират, че въпреки полицейските акции търговията с наркотици ще продължи. От друга страна в Норте дел Вале трескаво търсят кой е виновен за изтеклата информация, след като загубиха 54 млн. долара, а 20 техни сподвижници бяха задържани.
Картелът Норте дел Вале се превърна в най-силната наркомафия в страната след разбиването на картелите в Меделин и Кали през 1980 г. и в началото на 90-години, припомнят от БиБиСи.
цитирай
10. bajdobri - Малко информация и за Бърнард Медоф
05.04.2011 10:20
Бърнард Мадоф, милиардерът-мошеник


Банкерът с "безупречна репутация"
Фалитът на американския борсов магнат Бърнард Мадоф и ликвидирането на фирмата му нанесоха големи щети на мнозина от неговите видни клиенти, сред които е например режисьорът Стивън Спийлбърг.
Той минаваше за инвестиционен банкер с безупречна репутация. Човек, на когото можеш сляпо да се довериш - бяха убедени неговите клиенти. Та нали Бърнард Мадоф увеличаваше парите им - и то как. Но накрая се оказа, че това е било много погрешно впечатление, което би могло да доведе до финансов крах мнозина - особено по-дребни капиталовложители като Джойс Грийнбърг, например. Нейните инвестиции във фирмата на Мадоф й помогнали да финансира образованието на двете си деца, доскоро тя вярвала, че като се пенсионира няма да има никакви грижи.
Излъгани вложители
Сега обаче Грийнбърг се опасява, че от инвестициите й не е останало нищо. Тя е една от хилядите прелъгани вложители много от тях с величествени имена: Франк Лотънбърг, сенатор демократ, който е бил вложил при Мадоф 14 милиона долара от своята благотворителна фондация, Фред Уилпон, собственик на бейзболния отбор "Ню Йорк Метс", който ще трябва да се раздели с няколкостотин милиона, Езра Мъркин, босът на GMAC, дъщерна фирмана Дженерал Мотърс, пък е изгубил близо 2 милиарда долара. Подобен е размерът на загубите и на Стивън Спийлбърг, 70 процента от капитала на чиято фондация са били вложени при Мадоф.
Сред клиентите - испанската банка Сантандер
Сред потърпевшите е и режисьорът Стивън СпийлбъргСред потърпевшите е и режисьорът Стивън Спийлбърг
Други важни банки, клиенти на Мадоф, са били английската HSBC и швейцарската Райхмут унд Ко. Мнозина се питат, как е могъл този човек да прави това години наред, защото все пак съмнения е имало и то отдавна - за пръв път още през 1992, когато Службата за борсов надзор укорява Мадоф за технически нарушения. Когато един банкер в продължение на 17 години постига ежегодни печалби от над 10 процента, това е прекалено красиво, за да бъде вярно - отбелязва инвестиционният специалист Джим Фос. Не съществува инвестиционна стратегия, която в продължение на толкова дълго време да дава стабилни, високи печалби - подчертава Фос, който твърди, че винаги бил предупреждавал, че има нещо гнило в бизнеса на Бърнард Мадоф.




цитирай
11. sevdabg - Благодаря БайДобри :)
07.04.2011 20:10
Извинявам се че отговарям толкова късно..
Но така се получава, когато човек премахне модерацията-
изпускат се коментари !!!!

Интересно ...

Благодаря !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sevdabg
Категория: Забавление
Прочетен: 1920579
Постинги: 386
Коментари: 5200
Гласове: 15144
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930