Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2012 16:53 - Случи се !!!! А дали ? :)
Автор: sevdabg Категория: Новини   
Прочетен: 4170 Коментари: 3 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тримата бивши председатели на Съюза на съдиите
в България поискаха от главния прокурор Борис Велчев
да провери твърденията на вътрешния министър
Цветан Цветанов, че настоящият председател на съюза -
Мирослава Тодорова "със съдебните си актове работи
в полза на организираната престъпност".
Искането идва ден след като вътрешният министър отправи директни обвинения срещу съдия Тодорова. Както агенция Стандарт Нюз писа в официално обръщение към медиите самата Тодорова призова Цветанов да сезира прокуратурата за посочените от него обвинения. Ако смята, че "обслужвам" организираната престъпност, то той трябва веднага да сезира прокуратурата, заяви съдия Тодорова като допълни, че Цветанов има абсолютен властови ресурс да стори това.

............

Цветанов за съдия Мирослава Тодорова: Поведението й може да е от полза на престъпността


www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/23/1750902_cvetanov_za_sudiia_miroslava_todorova_povedenieto_i/

.............

...........Миналата седмица Висшият съдебен съвет (ВСС) наказа председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова с 15% намаление на заплатата за срок от две години, а като причина за това беше посочено "системно неспазване на срокове".

В края на 2011 г.
Съюзът на съдиите в България получи голямата награда на Българския хелзинкски комитет (БХК) "Човек на годината" за принос към правата на човека и правозащитността. В съюза на съдиите членуват над 1000 съдии, като в началото на лятото те поискаха оставката на Висшия съдебен съвет (ВСС), "за да се преодолее безпрецедентната криза на общественото доверие.".........


image

Ето я момата
А ето и какво казва Тя :))))))))))))) по темата ..........

    Председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова,
която е съдия в Софийския градски съд, беше
наказана миналия четвъртък от Висшия съдебен съвет (ВСС) с 15% намаление на заплатата в следващите две години заради "системно неспазване на срокове". Тогава съдия Тодорова коментира пред "Дневник", че ще обжалва решението, след като се запознае с мотивите. Тя обясни още, че "наказването на магистратите няма да реши проблема със срочността, ако делата са повече от възможностите. Или ще реши проблема, но като остави идеята за правилното решаване на делата и мисленето им в миналото".
Само ден преди решението на ВСС във вестник "Труд" излезе статия "Елитна съдийка пише 2.5 г. мотиви срещу наркобос", в която се твърдеше, че Тодорова е забавила мотивите по дело срещу Васил Маникатов, по което е постановила присъда през юли 2009 г. Пред вестника съдията уточнява, че "делото е с фактическа и правна сложност" и е внесла мотивите през ноември 2011 г.
В
днешния брой на "24 часа" вътрешния министър Цветан Цветанов атакува Мирослава Тодорова за същото дело и заявява: "Точно този съдия, който трябва да олицетворява морала и да е за пример поради поста, който заема, допуска професионална небрежност и нехайство в професионален план. Започваме да си задаваме въпроса дали това не е в услуга на организираната престъпност. Това внушава липсата на справедливост, която обществото очаква. Затова съм си позволявал по-остри изказвания с конкретни примери. Точно тази съдийка и този съюз бяха най-критични към дейността на МВР, а всъщност те са хората, които трябва да гарантират справедливост и принципи в интерес на обществото и държавността." Интервюто е със заглавие "Най-големият ни критик бави дело срещу наркомафията".
"Дневник" потърси съдия Тодорова за коментар по обвиненията за забавените мотиви и за оценката на министъра. Тя ни изпрати позицията си и справка за приключените дела на всички наказателни съдии през 2011 г. (виж прикачения файл). Публикуваме отговора й едно към едно:

По повод интервюто на вътрешния министър г-н Цветан Цветанов от 23.01.2012 г. във вестник "24 часа" със заглавие "Най-големият ми критик бави дело срещу мафията", длъжна съм да съобщя следните факти:

Съдебен състав, председателстван от мен, е признал за виновен подсъдимия Васил Маникатов за това, че в периода 12.07.2007 г. до 13.07.2007 г. в гр. София от килията си в Софийския централен затвор при условията на опасен рецидив в съучастие, като помагач, по три мобилни телефона умишлено улеснил чрез съвети, разяснения и набавяне на средства извършителя Петър Костадинов Стоичков да придобие и държи в периода 12:45-13:10 ч. на 13.07.2007 г. 990 г високорисково наркотично вещество хероин с цел разпространение - престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, т. 4 вр. чл. 20, ал. 4 вр. ал. 1 НК. Съдът е осъдил подсъдимия Маникатов на 8 години лишаване от свобода и глоба в размер на 60 000 лв.
Както по време на деянието, така и по време на процеса подсъдимият Маникатов няма мярка за неотклонение задържане под стража – в досъдебното производство прокуратурата е преценила, че такава мярка за неотклонение е безпредметна, защото той има да търпи наказание лишаване от свобода по присъда на ОС – гр. Благоевград по н.о.х.д. №115/03 г., влязла в сила на 31.03.2006 г., по присъда по н.о.х.д. № 2328/2000 г. на СГС, влязла в законна сила на 17.12.2004 г., съответно за 4 и 9 години лишаване от свобода.
С присъдата, постановена от съдебния състав, на който съм председател, е признат за виновен и подсъдимият Петър Стоичков, за това, че на 13.07.2007 г. в съучастие с помагача Васил Борисов Маникатов, около 12:45 ч. без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение до 13:10 ч. общо 990 г високорисково наркотично вещество хероин - престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, пр. 1 НК вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 НК. Съдът е осъдил подсъдимия Стоичков на 7 години лишаване от свобода и глоба в размер на 60 000 лв. Съдът е привел в изпълнение и наложеното на подсъдимия Стоичков наказание с влязла в сила присъда на 26.06.2007 г. по н.о.х.д. № 133/2007г. на РС – гр. Белоградчик – лишаване от свобода за срок от една година.
Служебно от делото ми е известно, че понастоящем подсъдимия Стоичков има да изтърпява още една година и един месец лишаване от свобода по присъда на РС – гр. Велико Търново.
Прокуратурата е останала доволна от присъдата
и не я е протестирала
.
Обжалвана е от подсъдимите.
Фактът, че двамата подсъдими изтърпяват понастоящем други наказания лишаване от свобода, означава, че не е забавено евентуалното привеждане в изпълнение на наложеното им наказание лишаване от свобода от председателствания от мен съдебен състав.

Ако подсъдимият Маникатов е бил освободен поради някакви обстоятелства от затвора, прокуратурата е институцията, която трябва да ме уведоми, за да се преразгледа въпросът за мярката му за неотклонение по делото
, което вътрешният министър обсъжда в медиите. В закона е предвиден ред и е гарантирана правната сигурност във всеки един момент от процеса да се наложи мярка за неотклонение на подсъдим, ако такава е необходима до влизане в сила на присъдата. Мярката за неотклонение има за цел включително да се попречи на подсъдим да осуети привеждане в изпълнение на влязлата в сила присъда.
В публикация във вестник "Труд" от миналата седмица имаше неконкретизирана информация, че Васил Маникатов бил "пуснат за добро поведение" по друго дело. Това твърдение ми се струва съмнително, тъй като, ако е имало процедура по условното предсрочно освобождаване на В. Маникатов, в нея прокурорът би следвало да представи доказателства за постановената от председателствания от мен съдебен състав осъдителна присъда на първа инстанция - при това за престъпление, извършено тъкмо в затвора.

..................

Копи/пейст от в-к Стандарт и в-к Дневник

www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/23/1751011_miroslava_todorova_ministur_cvetanov_celi_da_smachka/

Ще ви спестя края на това писание, че ме побиха тръпки..
Но .. Истината е.. Някъде там....:(
.................

А сега и аз да кажа Нещичко по Темата, не че много разбирам и знам - но като обикновен данъкоплатец.
Според мен - тези хора,
в БГ съд и прокуратура,  които и каквито й да са те - изобщо не живеят нашият Живот.
Те може да са около нас- физически - но са на Галактики далеч от нас - реално..
Недосегаеми ли да ги  нарека?..
Богоизбрани ли?
Не знам...
Но някакво 8-мо чувство ми "говори", че тези хора са много,
ама много далече ...........







Тагове:   бг съд,


Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sevdabg - Приятели , знаете защо забраних коментари в Блога си :)
25.01.2012 12:33
Сега обаче се налага да публикувам два от в-к Капитал,
които пряко кореспондират с темата
и са доста интересни според мен..
цитирай
2. sevdabg - 1.
25.01.2012 12:34
25 яну 2012 00:34 5


Съдиите много добре знаят че в МВР постъпват данни от всички видове специализирани служби .
Тези данни МВР не са длъжни да ги разискват дискутират с хора които "смърдят -господа съдиите .
МВР има ресурс от Патрули Цивилни ДАНС НСБОП СОБТ СПООР ПОМП Криминални ,Контраразузнаване и ..............................
тече информация .
Ако има консенсус в повече от три различни служби проверили субекта независимо може да сте 100% сигурни че когато ви казват че е бяло е бяло.
Работниците на улицата знаят какво представлява всеки един съдия.
Когато МВР прецени че данните са достатъчни за да породят в празните глави на прокурори и съдии основателно съмнение дават папката
Понеже съдийската глава работи с архаичните НК НПК и прочие недоразумения поради тази причина съдиите игнорират всичко и всички
така Убиеца от Перник и доказателствата на МВР за тях са негодни самопризнания на самоубил се не важат за тях и тн..
Думата на оперативните работници и специалистите на МВР също е нула за тях независимо от колко служби идва .
Ситуацията е такава че чак тогава когато МВР сметне че има пълният набор доказателства изисквани от съдиите написали НК и НПК чак тогавате праща материали на съдия който работи в негов си свят и нищо от това което обикновенните хора и полицаи виждат не е това което вижда един съдия
готиното обаче е че Цветанов може да говори каквото си иска но едва ли ще го докаже въпреки че е вярно на 100% и зад това стоят абсолютно достатъчни данни проверени от службите данни за да може МВР да квалифицира магистрат като корумпиран
Доказване на умисъл в неща по така нескопосано написаните НК и НПК които са писани с идеята за оправдаване двусмисленост и некомпетентност е трудно -не невъзможно.
МВР информацията не е нужно да идва изцяло от опорочените НК НПК достатъчно е цветанов да пусне физиономията на ввеки един съдия в българия ПРЕЗ СЛУЖБИТЕ и аз го приветствувам да го направи на секундата и да почне да събира папка за всеки един смешен не
цитирай
3. sevdabg - 2.
25.01.2012 12:35
25 яну 2012 10:47 11

Ситуацията е хвани единия - удари другия.

На всички им е ясно, че 95% от съдиите и 100% от прокурорите
работят за мафията.
........
.......

Иначе колегата съфорумец е прав - ясно разписване на работата на прокурори и съдии кой по какво работи би помогнало те да бъдат контролирани от медиите и гражданите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sevdabg
Категория: Забавление
Прочетен: 1917307
Постинги: 386
Коментари: 5200
Гласове: 15143
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031