Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2010 09:09 - Полезни бизнес съвети – 1
Автор: sevdabg Категория: Забавление   
Прочетен: 3829 Коментари: 12 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Стига с тази работа!

Когато кажа, че имам много работа, винаги следващата реплика на човека отсреща е „Ааа, значи бизнесът върви! Браво! Явно кризата не те лови.” В същност да имаш много работа не е конкретен показател, че си много успешен, а по-скоро за това, че не обръщаш внимание на семейството си, здравето си, външния си вид, хобитата си…Да имаш много работа, означава да си изморен, недоспал, стресиран и измъчен.

11  начина да поправиш това :

1. Задайте ясни граници

Работете само в определени часове. Направете така, че да свършвате планираната за деня работа в планираните за това часове. Независимо дали работите на заплата или сте свободен предприемач, задайте си време, през което ще работите и работете само в него.

2. Спете достатъчно

Ако си мислите, че да си лягате в 2 и да ставате в 5 ч, защото имате много работа/проекти е интелигентна стратегия… имате леко объркване. Недоспиването влияе изключително деструктивно върху вашето здраве, креативност, разсъдък, емоционално състояние… Върху всичко. По-добре оставете работата за утре, но си легнете навреме и си позволете здравословен обем сън.

3. Интернет не е място за живеене

Изключете се от Интернет, ако това не е свързано с работата ви. Опитвал съм го (макар че моята работа е свързана изцяло с Интернет, хахаха) и ви гарантирам, че ще постигнете невиждани нива на креативност, спокойствие, липса на стрес и концентрация. Интернет е номер едно разсейващ фактор в съвременния бизнес свят, ако питате мен.

4. Прекарвайте време сред природата

Дори да не живеете в полите на Витоша, все някъде наблизо има три храста и два квадратни метра полянка с трева. Направете си разходка, забравете за грижите и проектите. Вижте колко зелена е тревата, опитайте се да разпознаете различните видове цветя, седнете на пейка и размишлявайте за живота… Половин час ви е достатъчен и ще се почувствате като преродени.

5. Отделете си време за партньора, семейството и приятелите

Тъжният ми опит показва, че системно (в продължение на години) успявах да пренебрегвам най-близките си хора с оправданието, че имам работа. Все пак близките хора може да ги видиш, когато си искаш. Да, ама не е така. Статистиката показва, че интервалът между срещите ми с най-близките ми приятели се оказа… 4 до 6 месеца!!! Така че, хора, времето минава, работата също, а ценното в живота ни са хората. Отделяйте време за тях, виждайте се често и, когато сте заедно, бъдете наистина с тях, а не мислете как ще завършите спешния проект от тази седмица.

6. Яжте истинска храна

Нямате време за нормален обяд, нали? Прескачате до близкото магазинче и вземате сандвич, който ядете, докато цъкате по компютъра? Често ли го правите? Има ли по бюрото ви опаковки от вафли, кроасани, солети и други подобни боклуци? Лошата новина е, че по този начин нито се храните (пълноценно) нито работите, а същевременно увреждате здравето си и пълнеете неудържимо. За да бъдете ефективни в работата, ви е необходима истинска храна. Отидете на нормален обяд. Поръчайте си супа или салата или пържола – нещо нормално и вкусно. Яжте бавно и се наслаждавайте на храната. Така ще понижите нивата на стреса, ще се нахраните добре и ще ви бъде приятно. След което ще имате много повече енергия, креативност и желание за работа.

7. Намерете си хоби

Хобито е страхотно нещо – намалява стреса, кара ви да се чувствате щастливи и умножава енергията и креативността си. Така че, вие имате нужда от хоби. Помислете какво ви кара да се чувствате щастливи, какво обичате да правите, каква е страстта ви. По възможност, изберете си нещо, което е далеч от нормалната ви работа. Ако сте уеб дизайнер, хобито „игра на компютърни игри” май не е най-доброто решение. Помислете, има хиляди хобита, които могат да ви ощастливят – фотография, цветарство, туризъм, готвене, различни спортове, колекциониране на гладки камъни и какво ли още не.

8. Слушайте тялото си

Когато тялото ви казва, че сте уморени (или по-лошо: повръща ви се от работа), послушайте го. То не капризничи, а ви подава важна обратна информация за състоянието си. Когато сте уморени – почивайте. Когато ви болят очите – оставете компютъра за малко. Когато ви се спи – спете или поне се разходете и разведрете. Ако не слушате тялото си и то няма да ви слуша – проста работа.

9. Често сверявайте посоката си в живота

Ако редовно стоите до късно в офиса, работите като луди, имате по 48 пропуснати повиквания само за следобеда… Запитайте се – „Защо правя това?”, „Каква е крайната цел?”, „Това по какъв начин съвпада с посоката, която съм избрал/а в живота?”.

10. Изграждайте си здравословни навици

Навиците изграждат (или разрушават) живота ни. Освен това, не можеш да изградиш един навик от днес за утре. Това е дълъг и, понякога, мъчителен процес.

11. Обградете се с хора, живеещи балансиран живот

Ако се считате за работохолик, най-добре е да се обградите с „нормални” хора. Стремете се да изграждате контакти със спокойни, уравновесени хора, които успяват да контролират живота си и да го живеят пълноценно. Можете да се изненадате от местата и ситуациите, където ще намерите тези хора. Обградете се с позитивни, спокойни и щастливи хора и много скоро, дори да не искате, ще станете като тях.

***

Борил Богоев

http://internet-profits.net/featured/11-ways-to-work-dezombification/

Със съкращения

image

image

image




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. scarlety - Добро утро,Севде!:)
09.08.2010 09:30
Полезни съвети и комбинация от разхлаждащи и загряващи снимки!:))
Чао,че трябва да обърна внимание на семейството!:))
Хубава седмица!
цитирай
2. hristo27 - Всичко което си показала тук е много ...
09.08.2010 10:33
Всичко което си показала тук е много хубаво.
Особено втората снимка :)))))
цитирай
3. sevdabg - Добро утро Scaly,
09.08.2010 10:39
Хубава седмица и на теб, мила !
Благодаря ти !
цитирай
4. sevdabg - Втората снимка Христо е понякога
09.08.2010 10:40
на десктопа ми, за да ме води
през "бурни" или "некрасиви" моменти .
И на мен много си ми харесва.

Поздрави Приятелю !

цитирай
5. анонимен - Хах:)
09.08.2010 11:26
Всичко е вярно, но и нещо друго - каже ли някой, че няма време за нищо, а само за работа, значи човека не е добре с финансите, има нужда от едно хубаво наследство:)
привет, Севда:)
цитирай
6. bigbrother2 - Здравей!
09.08.2010 11:32
Не съм се замислял, но повечето ги спазвам. Особенно последната снимка:)))
цитирай
7. makont - Хубава и усмихната седмица.
09.08.2010 11:47
Сега имам много работа и не мога да пиша повече. Наруших и третото правило и отивам в ъгъла да се срамувам.
цитирай
8. sevdabg - Vostroto,
09.08.2010 12:36
Това с наследството ми е любима тема :)))))))))
Мечтая си да живея от ренти :)))
А знаеш че понякога и на Коледа -
мечтите се сбъдват ;)))
цитирай
9. sevdabg - Bigbrother2,
09.08.2010 12:38
И трите картинки са добри !!!
Особено в съчетание, микс...

цитирай
10. sevdabg - Makont,
09.08.2010 12:39
Може ли и аз при теб в ъгъла? ;))))
Нали там сме тези дето не слушкаме ?
:))))))))))
цитирай
11. makont - Разбира се, за лошите момичета,
09.08.2010 20:00
sevdabg написа:
Може ли и аз при теб в ъгъла? ;))))
Нали там сме тези дето не слушкаме ?
:))))))))))

Един ден ще сми послушни и после пак, лудории!
цитирай
12. sevdabg - разбираш ме :)
09.08.2010 20:09
И да ни наказват - все непослушни :)

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sevdabg
Категория: Забавление
Прочетен: 1921876
Постинги: 386
Коментари: 5200
Гласове: 15144
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930